Sinopec: Πτώση των μετοχών μετά την παραίτηση του προέδρου

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 10:48

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της China Petroleum & Chemical Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας επεξεργασίας πετρελαίου της Ασίας, μετά την παραίτηση του προέδρου της Chen Tonghai, αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων για διαφθορά στη Sinopec, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η εταιρεία.

Ο Chen, 58 ετών, στις 22 Ιουνίου απομακρύνθηκε από το γραφείο του για να βοηθήσει σε έρευνα και παραιτήθηκε εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων, όπως έγραψε σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Beijing Business Today, επικαλούμενο άνθρωπο που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο Chen παραιτήθηκε εν μέσω των εικασιών ότι εμπλέκεται σε οικονομικές ατασθαλίες, έγραψε σε δημοσίευμά της η South China Morning Post του Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου, επικαλούμενη πηγές. Απώλειες έως 2,9% σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της εταιρείας.

Τα κέρδη της Sinopec έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο μέσα σε τέσσερα χρόνια από τότε που ο Chen έγινε πρόεδρος. Πέρυσι, τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν 30%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι πωλήσεις της υπερέβησαν το 1 τρισ. γιουάν (131 δισ. δολ.) για πρώτη φορά. Η επίδραση στις μετοχές ενδέχεται να περιοριστεί καθώς ο Chen θα αντικατασταθεί από τον Su Shulin, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της China National Petroleum Corp.

Οι μετοχές της Sinopec, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας της Ασίας από πλευράς πωλήσεων, υποχώρησαν στα 8,79 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 3:07 μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Οι μετοχές της εταιρείας που διαπραγματεύονται στη Σαγκάη, υποχώρησαν 5,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα