Απαγόρευση εισαγωγών στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει η Boohoo

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 12:16

Αντιμέτωπη με απαγόρευση εισαγωγών στις ΗΠΑ βρίσκεται η βρετανική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ρούχων Boohoo.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η φιλανθρωπική οργάνωση Liberty Shared η οποία ασχολείται με την καταπολέμηση  της σύγχρονης δουλείας, υπέβαλε αναφορά στις τελωνειακές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την απαγόρευση των εισαγωγών ενδυμάτων από την Boohoo και τα εργοστάσια στο Λέστερ της Αγγλίας.

Η οργάνωση  υπέβαλε δύο αναφορές στις αρχές Φεβρουαρίου ζητώντας έρευνα, καθώς η συγκέντρωση προμηθευτών στο Λέστερ, τον βασικό  κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου για την παραγωγή ενδυμάτων, σημαίνει ότι «τα προϊόντα που πωλούνται από την Boohoo παράγονται δυνητικά τουλάχιστον εν μέρει από καταναγκαστική εργασία».

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν πολλά προϊόντα που θεωρείται ότι παράγονται με καταναγκαστική εργασία, συμπεριλαμβανομένων διαμαντιών που εξορύσσονται στη Ζιμπάμπουε και έπιπλα από μεξικάνικες φυλακές.

Οι μετοχές στη Boohoo υποχώρησαν περισσότερο από 7% στο Λονδίνο στις πρώτες συναλλαγές.

Η εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για έρευνες από τελωνειακούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της Boohoo σε ηλεκτρονική δήλωση.

Ο λιανοπωλητής είναι πεπεισμένος ότι όλα τα προϊόντα πληρούν ή υπερβαίνουν τα κριτήρια της εταιρείας σχετικά με την «αποτροπή της εισόδου του προϊόντος της καταναγκαστικής εργασίας στις ΗΠΑ ή σε οποιαδήποτε από τις αγορές μας», είπε.

Τα αρμόδια όργανα του Ηνωμένου Βασιλείου δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τη σύγχρονη δουλεία μετά από μήνες ερευνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ σχεδόν διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 202 εκατ.  λίρες (280 εκατ.  δολάρια), δήλωσε η Boohoo τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία, η οποία κατέχει τις μπράντες  NastyGal και PrettyLittleThing, είναι γνωστή για την παραγωγή εμπορευμάτων  εμπνευσμένων από την πασαρέλα μέσα σε λίγες εβδομάδες, πουλώντας τα μόνο στο διαδίκτυο. Προμηθεύει το 40% των ενδυμάτων του από το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως από το Λέστερ και όχι από το εξωτερικό, προκειμένου να διεκπεραιώνει ταχύτερα τις παραγγελίες.

Η εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας βρίσκεται υπό έντονη πίεση, ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο, καθώς προέκυψαν κατηγορίες  ότι οι εργαζόμενοι στα  εργοστάσια προμηθευτών στο Λέστερ  πληρώνονταν λιγότερο από τον βασικό μισθό και εργάζονταν σε μη ασφαλείς συνθήκες. Η Boohoo ανέθεσε σε ένα εξέχοντα δικηγόρο του Ηνωμένου Βασιλείου, να πραγματοποιήσει μια ανεξάρτητη έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι η Boohoo είχε δώσει προτεραιότητα στα κέρδη και την ανάπτυξη και αγνόησε τις ανησυχίες για τις παραβιάσεις του εργασιακό περιβάλλοντος.

Η έρευνα απέκλεισε την εταιρεία από άμεση συμμετοχή της εταιρίας. Η  Boohoo διόρισε ένα δικαστή του Ηνωμένου Βασιλείου για να επιβλέπει την αναθεώρηση των διαδικασιών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα