Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι ζημίες που συνδέονται με τις υποθήκες στις ΗΠΑ θα περιορίσουν την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, ωθώντας τον Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index στις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων. Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ μετά το σχόλιο της Merrill Lynch & Co. ότι η Bear Stearns Cos. ίσως χρειαστεί να περισώσει δεύτερο κεφάλαιο επιχειρηματικού ρίσκου που κατέχει περίπου 7 δισ. δολαρίων.

Στην Κίνα, ο CSI 300 Index, σημείωνε απώλειες για τρίτη ημέρα, το μακροβιότερο χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο. Οι κλάδοι των αυτοκινητοβιομηχανιών και των μετοχών της υψηλής τεχνολογίας, συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του MSCI, ο οποίος υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 152,45 μονάδες στις 10:59 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Απώλειες τριών ημερών θα είναι οι μακροβιότερες από την αντίστοιχη περίοδο που έληξε στις 18 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 18.042,30 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα