Candover: Σχέδια εξαγοράς της Stork προς 1,5 δισ. ευρώ σε μετρητά

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 10:03

ΚΟΝΤΑ στην επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση της Stork NV, της ολλανδικής κατασκευάστριας μερών αεροσκαφών και κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων, αντί ποσού 1,5 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.) βρίσκεται η εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, Candover Investments Plc.

Οι επενδυτές της Stork θα λάβουν 47 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Stork και της Candover. Η τιμή είναι 11% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Stork στις 18 Ιουνίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία ενημερώσει την αγορά για την προσέγγιση της Candover.

Η προσφορά γίνεται μετά τις εκκλήσεις για διάλυση της Stork από τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του hedge fund Centaurus Capital Ltd. και Paulson & Co., που μαζί κατέχουν περίπου το 33% και στηρίζουν την προτιθέμενη προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Δεν θα υπάρξουν άμεσες απώλειες θέσεων εργασίας από την εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Σήμερα η Stork είναι χωρισμένη σε τέσσερα σκέλη: Το σκέλος συστημάτων τροφίμων, η αεροδιαστημική, οι τεχνικές υπηρεσίες και οι οθόνες εκτύπωσης. Η εταιρεία κατασκευάζει μέρη του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II, καθώς και του Α380 της Airbus SAS.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα