Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 10:03

Candover: Σχέδια εξαγοράς της Stork προς 1,5 δισ. ευρώ σε μετρητά

ΚΟΝΤΑ στην επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση της Stork NV, της ολλανδικής κατασκευάστριας μερών αεροσκαφών και κατασκευής μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων, αντί ποσού 1,5 δισ. ευρώ (2 δισ. δολ.) βρίσκεται η εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, Candover Investments Plc.

Οι επενδυτές της Stork θα λάβουν 47 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Stork και της Candover. Η τιμή είναι 11% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Stork στις 18 Ιουνίου, μία ημέρα πριν η εταιρεία ενημερώσει την αγορά για την προσέγγιση της Candover.

Η προσφορά γίνεται μετά τις εκκλήσεις για διάλυση της Stork από τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του hedge fund Centaurus Capital Ltd. και Paulson & Co., που μαζί κατέχουν περίπου το 33% και στηρίζουν την προτιθέμενη προσφορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Δεν θα υπάρξουν άμεσες απώλειες θέσεων εργασίας από την εμπορική συναλλαγή, σύμφωνα με τις εταιρείες.

Σήμερα η Stork είναι χωρισμένη σε τέσσερα σκέλη: Το σκέλος συστημάτων τροφίμων, η αεροδιαστημική, οι τεχνικές υπηρεσίες και οι οθόνες εκτύπωσης. Η εταιρεία κατασκευάζει μέρη του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II, καθώς και του Α380 της Airbus SAS.