Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 10:10

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά συμπορεύτηκε με τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές και επιπρόσθετα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιούν οι εισηγμένες εταιρείες και δημιουργούνται περαιτέρω ρευστοποιήσεις. Για σήμερα αναμένουμε, παρά το δυσμενές τοπίο, εξισορρόπηση των πιέσεων και πιθανότατα επιστροφή σε κερδοφορία».

Fortius Finance: «Η πλαγιοκαθοδική κίνηση των ξένων δεικτών και η μεγάλη άντληση ρευστότητας από το ΧΑ, μέσω αυξήσεων μ/κ και δημοσίων εγγραφών, με τελευταία ανακοινωθείσα αύξηση με μετρητά αυτής της Eurobank, αυξάνουν τις πιθανότητες καθοδικής κίνησης του ΓΔ και της ρευστοποίησης των κερδών εκ μέρους των επενδυτών.

»Μάλιστα μετά τις ήδη ανακοινωθείσες αυξήσεις μ/κ από τις Marfin Popular Bank (σε εξέλιξη) και της Eurobank (τελεί υπό την έγκριση της ΕΓΣ των μετόχων και των αρμοδίων αρχών) θεωρούμε πιθανό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν αυξήσεις μ/κ και από άλλες μεγάλες τράπεζες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά. Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα, με την πρώτη στήριξη από τεχνικής απόψεως να εντοπίζεται στις 4.802 μονάδες και την επόμενη στις 4.740 μονάδες (ΚΜΟ 100 ημερών)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα