Porsche: Σημαντική η αύξηση των πωλήσεων στο σύνολο της χρήσης

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή Wendelin Wiedeking
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 10:14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση των καθαρών κερδών θα εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης η Porsche AG, η αυτοκινητοβιομηχανία με τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους, μετά την αύξηση των πωλήσεων το δεκάμηνο σε συνδυασμό με τη νέα έκδοση του μοντέλου της SUV Cayenne.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,98 δισ. ευρώ (8,05 δισ. δολ.) έως και τον Μάϊο, από 5,96 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σήμερα η Porsche πραγματοποιεί την ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων, που θα ψηφίσουν για την αλλαγή της εταιρικής της δομής.

Η Porsche, με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, παρουσίασε φέτος το νέο Cayenne, μετά τη μείωση των πωλήσεων εξ αιτίας του ανταγωνισμού από το Q7 της Audi AG, που έχει κατασκευαστεί στην ίδια βάση. Η Porsche παρουσίασε νέες εκδόσεις των σπορ αυτοκινήτων 911 και Cayman στα τέλη του 2005. Η επόμενη μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων θα γίνει σε δύο χρόνια όταν η Porsche θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο της Panamera, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή Wendelin Wiedeking.

O Wiedeking έχει στοχεύσει στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και τη Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάρτησή της από τις αγορές των ΗΠΑ και της Γερμανίας, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της. Για το 2009 η εταιρεία αναπτύσσει το Panamera, που εκτιμά ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 20.000 οχήματα, περίπου το 1/5 των παραδόσεων του προηγούμενου έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα