Στα 61,7 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 12:28

Στα 61,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών το 2006, όπως είπε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ.

Όπως σημείωσε, φέτος αναμένεται μια σημαvτική αύξηση λόγω της υλοποίησης έργων όπως: της προμήθειας 520 λεωφορείων της ΕΘΕΛ, της αναβάθμισης της γραμμής των ΗΣΑΠ, της υπογειοποίησης της γραμμής του Ηλεκτρικού στο Φάληρο και η δημιουργία νέου σταθμού, της επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, της κατασκευής του αμαξοστασίου των ΗΛΠΑΠ στο Ρούφ, καθώς επίσης και της προμήθειας των συστημάτων Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου για όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών και Τηλεματικής για ολόκληρο τον στόλο της ΕΘΕΛ και των ΗΛΠΑΠ.

Ο υπουργός ενημερώθηκε και για τη λειτουργία της επισκευαστικής βάσης της ΕΘΕΛ, η οποία υλοποιεί και το πρόγραμμα ανανέωσης των σταθμαρχείων και εκδοτηρίων του οργανισμού. Επίσης παρουσιάστηκε στον υπουργό νέα πρότυπη στάση η οποία σχεδιάσθηκε και κατασκευάζεται από την ΕΘΕΛ. Οι νέες στάσεις θα αρχίσουν να τοποθετούνται από τον Αύγουστο και όπως έγινε γνωστό, θα αντικατασταθεί το σύνολο των στάσεων του Οργανισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα