Barclays: Σε καλύτερη θέση για την εξαγορά της ABN Amro

Μετά τη συμβουλή του γενικού εισαγγελέα στο Ανώτατο Δικαστήριο
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 12:31

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ολλανδίας πρέπει να επιτρέψει στην ABN Amro Holding NV να πουλήσει το σκέλος της LaSalle στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σύμβουλο του δικαστηρίου, ανοίγοντας τον δρόμο στην Barclays Plc να αγοράσει την ολλανδική τράπεζα στη μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η ABN Amro δεν χρειάστηκε την έγκριση των μετόχων για την πώληση ύψους 21 δισ. δολ. της LaSalle στην Bank of America Corp., βάσει της εισήγησης του Γενικού Εισαγγελέα στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως αναφέρεται σήμερα στο Web site του τελευταίου.

Η απόφαση αποτελεί εμπόδιο για την ομάδα των τριών τραπεζών με επικεφαλής την Royal Bank of Scotland Group Plc, της οποίας η ανταγωνιστική προσφορά εξαγοράς της ABN Amro εξαρτάται από τη LaSalle που αποτελεί μέρος της συμφωνίας. Η συμβουλή θα ανατρέψει απόφαση που έλαβε Δικαστήριο του Αμστερνταμ στις 3 Μαΐου για πάγωμα της πώλησης του σκέλους LaSalle της ABN Amro. Η Bank of America, η ABN Amro και η Barclays έκαναν την προσφυγή.

Οι μετοχές της Barclays σημείωναν σήμερα στις 9:09 π.μ. στο Λονδίνο απώλειες 1,5%, φθάνοντας στις 709,5 πένες η μία. Οι μετοχές της Royal Bank υποχωρούσαν 0,5%, φθάνοντας στις 637 πένες η μία. Οι μετοχές της ABN Amro σημείωναν απώλειες 1,1%, φθάνοντας στα 34,07 ευρώ η μία στο Αμστερνταμ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με έδρα τη Χάγη νωρίτερα τον Ιούνιο είχε εκφράσει την επιθυμία του να λάβει τελική απόφαση για το θέμα πριν από τα μέσα Ιουλίου. Το 80% των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου έχει ληφθεί με τη συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με τον Arnoud Boot καθηγητή οικονομικών του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ.

Η ABN Amro συμφώνησε να εξαγοραστεί από τη βρετανική Barclays στις 23 Απριλίου με μετοχές σε μία συναλλαγή που άξιζε χθες 63,4 δισ. ευρώ (85,3 δισ. δολ.) και να πουλήσει την LaSalle στην Bank of America. Η Royal Bank, η Banco Santander και η Fortis απήντησαν με μία πρόταση εξαγοράς της ολλανδικής δανείστριας προς 71,2 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές, αλλά με την εξάρτηση της LaSalle.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα