Διευρύνονται οι απώλειες του Nasdaq

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2001 18:11
UPD:19:26

Διευρύνονται οι απώλειες για το Nasdaq μετά την προειδοποίηση της Intel ότι τα έσοδά της από πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2001 θα είναι εμφανώς μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, τις εκτιμήσεις αναλυτών, ότι τα κέρδη της Motorola το ίδιο τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προβλέψεων της διοίκησης της εταιρείας, αλλά και την είδηση ότι η Cisco Systems θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Παράλληλα, η σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας απ΄ ό,τι αναμενόταν, απομακρύνει, σύμφωνα με αναλυτές, το ενδεχόμενο πρόωρης μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Aυτή την ώρα ο Nasdaq υποχωρεί κατά 4,07% και έχει διαμορφωθεί στις 2.080,4 μονάδες. Η μετοχή της Intel σημειώνει βαριές απώλειες της τάξεως του 11,10%, ενώ σημαντική πτώση καταγράφουν οι μετοχές και άλλων κορυφαίων εταιρειών από τον κλάδο της Πληροφορικής, όπως οι: Cisco Systems, Sun Microsystems, Oracle, Dell και Microsoft.

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει και ο Dow Jones, o οποίος στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης κατέγραφε αξιοσημείωτη άνοδο. Αυτή την ώρα ο εν λόγω δείκτης σημειώνει πτώση κατά 1,72% και έχει διαμορφωθεί στις 10.671,38 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα