«Η επιχείρηση υποσκέλισε το κράτος, αναλαμβάνοντας ρόλο μοχλού ανάπτυξης»

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 18:10

«Η ελληνική επιχείρηση είναι αυτή που παράκαμψε τη γραφειοκρατία, προσέλκυσε ξένα κεφάλαια, προχώρησε σε επενδύσεις, δημιούργησε παραγωγικές θέσεις εργασίας, ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και οικειοθελώς υιοθέτησε δικούς της κώδικες κοινωνικής ευθύνης. Στην πράξη, τις τελευταίες δεκαετίες, υποσκέλισε το κράτος, αναλαμβάνοντας de facto τον ρόλο του κύριου μοχλού ανάπτυξης και αλλαγής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η έρευνα "Hellas 1000", η οποία διεξήχθη από τον ΣΕΒ και την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company.

«Η σύγχρονη επιχείρηση», επισήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος, «σχεδιάζει με μακροπρόθεσμους στόχους, αναπτύσσεται μέσα από τη δημιουργική άμιλλα, βασίζεται στην αξιοκρατία, στη δημιουργική πρωτοβουλία, στον επαγγελματισμό, στον σχεδιασμό, στη συμμετοχή και στην έμπνευση».

Ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε και σε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. «Τα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία απολαμβάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό, εν τούτοις, δεν συνδυάζεται με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και ευημερία των ελληνικών εταιρειών».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα