Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 07:01

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι τα κέρδη θα μειωθούν από τη μείωση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, την ισχυροποίηση του γιέν και την πτώση των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Toyota Motor Corp., κινήθηκαν πτωτικά, μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι οι πωλήσεις και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών υποχώρησαν στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και το γιέν ισχυροποιήθηκε για τρίτη ημέρα, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Χαμηλότερα οδήγησαν τις μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες οι μετοχές της BHP Billiton Ltd.

Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, κινήθηκαν πτωτικά. Ο δείκτης απώλεσε 0,6%, φθάνοντας στις 151,89 μονάδες στις 10:31 π.μ. στο Τόκυο, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Ιουνίου.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,7%, φθάνοντας στις 17.936,53 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε για πέμπτη ημέρα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απωλειών από τον Μάρτιο. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε 0,3%, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους. Οι αγορές νέων κατοικιών μειώθηκαν τον Μάϊο και έκθεση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξε πτώση του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτών τον Ιούνιο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2006.

Στο μεταξύ το ιαπωνικό νόμισμα κινήθηκε ανοδικά για τρίτη ημέρα έναντι του δολαρίου. Πριν από λίγη ώρα διαπραγματεύθηκε στα 122,94, μετά την υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των τεσσάρων ετών των 124,14 στις 22 Ιουνίου. Ανοδικά κινήθηκε το γιέν και έναντι του ευρώ για τρίτη ημέρα, φθάνοντας στα 165,30, από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ των 166,94 την εβδομάδα που πέρασε.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου υποχώρησε 25, φθάνοντας στα 67,77 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από τις 8 Ιουνίου. Πριν από λίγη ώρα τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύθηκαν στα 67,75 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα