Τρίτη ημέρα ανόδου για το γιέν

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 07:20

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκε το ιαπωνικό γιέν, καθώς η υποχώρηση των ομολόγων και των μετοχών στις αναδυόμενες αγορές, ώθησαν τους επενδυτές να περιορίσουν τις επενδύσεις τους σε στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις, που χρηματοδοτούνται από τον δανεισμό σε γιέν.

Το γιέν σημείωσε άνοδο έναντι των πιο επικίνδυνων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ρουπίας της Ινδονησίας και του ρίνγκιτ της Μαλαισίας, μετά τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Koji Omi υπογραμμίζοντας το κίνδυνο των μονομερών τοποθετήσεων σε συνάλλαγμα. Τα δύο νομίσματα είχαν τις χειρότερες επιδόσεις αυτόν τον μήνα στην Ασία. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων.

Το γιέν σημείωσε άνοδο στα 165,46 ανά ευρώ στις 12:02 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 165,83 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 123,06 ανά δολάριο από 123,26. Σύμφωνα με τους αναλυτές το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να αναρριχηθεί σήμερα στα 165 έναντι του ευρώ και στα 122,70 έναντι του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα