Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 08:08

* ΕΞΠΡΕΣ: « Φοροελεγκτικά «εργαλεία» και οι ισολογισμοί των Α.Ε. Ένα ακόμα «όπλο» προστίθεται στη φαρέτρα της ΥΠΕΕ κατά της φοροδιαφυγής».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η Εφορία καλεί 4.500 Α.Ε. Αναδρομικός έλεγχος στους ισολογισμούς. Η κατάρρευση των εσόδων στο πεντάμηνο φέρνει νέα φορο-επιδρομή».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Τώρα τρέχουν...21 εκατ. ευρώ την ημέρα για να διασωθεί το Γ' ΚΠΣ. Ως το τέλος του χρόνου πρέπει να απορροφήσουμε 4 δισ. ευρώ».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Γ'ΚΠΣ: Απομένουν 12 δισ. ευρώ να «αναλωθούν» σε 18 μήνες. Πρέπει να διπλασιασθεί η αξιοποίηση κονδυλίων για να μη χαθούν κεφάλαια».

Γ' ΚΠΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «την απορρόφηση 12 δισ. ευρώ στους προσεχείς 18 μήνες επιδιώκει η Ελλάδα, ώστε να εξαντλήσει το 100% των κονδυλίων του Γ΄ΚΠΣ. Από το τέλος του 2007 θα αρχίσει επίσης και η εισροή πόρων από το ΕΣΠΑ 2007-13, που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

Φοροδιαφυγή - Α.Ε.

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι «σε ασφυκτικό ελεγκτικό κλοιό θέτει τις μεγάλες επιχειρήσεις η ΥΠΕΕ, συντονιζόμενη με την πολιτική που ασκεί το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, ένα από τα κυριότερα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει η υπηρεσία στο ελεγκτικό της έργο θα είναι και οι ισολογισμοί των Α.Ε. για το 2006».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα