PetroChina: Προσέλαβε την UBS για την πώληση μετοχών αξίας 5,9 δισ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 08:29

ΤΗΝ UBS AG προσέλαβε η PetroChina Co. για να διαχειριστεί την πώληση μετοχών ύψους έως 5,9 δισ. δολ., σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H UBS Securities Co., το venture της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης από πλευράς περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα, απέσπασε την εντολή για την πώληση μετοχών της PetroChina, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από μια επίσημη ανακοίνωση. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Κίνας σχεδιάζει να διαθέσει μάξιμουμ 4 δισ. μετοχές της στη Σαγκάη, για να αντλήσει κεφάλαια με σκοπό τις εξαγορές στο εξωτερικό και την αύξηση των κατασκευών στον τομέα άντλησης και διΰλισης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 20 Ιουνίου.

Η PetroChina εμφάνισε για πέμπτο έτος κέρδη ρεκόρ ύψους 142 δισ. γιουάν το 2006 καθώς παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο και αέριο παρά ποτέ. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες της κατά 25% φέτος στα 185,7 δισ. γιουάν, όπως ανακοίνωσε τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας τον προϋπολογισμό των 21 δισ. δολ. της Exxon Mobil Corp., της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας πετρελαιοειδών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα