Εδραση: Μέρισμα 0,015 ευρώ ανά μετοχή

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 18:12

Τη διανομή μερίσματος 0,015 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2006 ενέκρινε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εδραση Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας μέχρι και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2007. Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει την 1η Αυγούστου 2007, ενώ η καταβολή του στους μετόχους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007 μέσω της Αlpha Bank.

Νέο διοικητικό συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο, με ισχύ έως τις 30/06/2012, που απαρτίζεται από τους εξής: Κωνσταντίνος Χρ. Ψαλλίδας, Χριστόδουλος Κ. Ψαλλίδας, Δημήτριος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Δημητράκης, Μιχαήλ Αλέπης, Ηλίας Μάτσας, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Ιωάννης Πελέσης, Δημήτριος Αυλωνίτης και Αντώνιος Σαμαράς.

Αγορά ιδίων μετοχών

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης την απόκτηση ιδίων μετοχών, σε ποσοστό μέχρι και 8% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου του 4,30% των μετοχών που ήδη κατέχει η εταιρεία. Οι αγορές θα γίνουν την περίοδο από 10/7/07 έως 20/6/08, μέσω του Χ.Α., σε τιμές από 0,50 ευρώ κατώτατη, μέχρι 5,00 ευρώ ανώτατη.

Στα 170 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων της Εδραση κυμαίνεται σήμερα στα 170 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής για την ανάληψη ενός σημαντικού αριθμού έργων.

Όπως επεσήμανε η Διοίκηση της εταιρείας, καθοριστική για την καλή πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων υπήρξε η επέκταση των δραστηριοτήτων σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, όπως το Κουβέιτ και, ιδιαίτερα, η Ρουμανία, όπου καθημερινά η ΕΔΡΑΣΗ ισχυροποιεί τη θέση της. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι για το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο κύκλος εργασιών του εξωτερικού κατέλαβε ποσοστό 20% επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Παράλληλα, ειδική αναφορά έγινε από τη Διοίκηση και στην πορεία της μετοχής. Όπως επισημάνθηκε, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2006 μέχρι σήμερα, η τιμή της μετοχής της ΕΔΡΑΣΗΣ έχει αυξηθεί κατά 40%, ενώ την περίοδο από τις 29 Δεκεμβρίου 2006, μέχρι σήμερα, η τιμή παρουσιάζεται αυξημένη κατά 25%.

Επέκταση στην ενεργεια

Όσον αφορά στους επόμενους στόχους της εταιρείας, σε αυτούς περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας, και ειδικότερα στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (Α.Π.Ε.). Μέσω της κατά 100% θυγατρικής ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και της συμμετοχής της στην εταιρεία ΥΔΡΟΒΑΤ Α.Ε., η Διοίκηση της ΕΔΡΑΣΗΣ δρομολογεί προσεκτικά τις αναπτυξιακές της κινήσεις σε αυτόν τον τομέα, εκτιμώντας ότι τα επόμενα χρόνια ένα σημαντικό τμήμα του κύκλου εργασιών του Ομίλου θα προέρχεται από τον κλάδο της ενέργειας είτε ως κατασκευαστικό αντικείμενο, είτε ως παραγόμενο προϊόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα