Σε χαμηλά δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 18:57

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καταγράφοντας απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Αφορμές για νέες ρευστοποιήσεις αποτέλεσαν τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, η υποχώρηση της Wall Street και οι φόβοι για ενδεχόμενη κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκων δανείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε στις 1.580,5 μονάδες, στο χαμηλότερο σημείο από τις 12 Ιουνίου, μειωμένος κατά 0,4%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη οι δείκτες CAC 40 και Xetra DAX σημείωσαν πτώση κατά 0,2% και 0,8% αντιστοίχως.

Σημαντική πτώση κατά 12% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Northern Rock, η οποία αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στην τρέχουσα χρήση.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε επίσης ο κλάδος των ορυχείων με τις μετοχές των εταιρειών Rio Tinto και BHP Billiton να κλείνουν με απώλειες πάνω από 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα