Ελαφρά διαφοροποίηση του δολαρίου

Εναντι γιέν και ευρώ, πριν την απόφαση της Fed των ΗΠΑ για τα επιτόκια
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 07:45

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το δολάριο έναντι του γιέν και του ευρώ, πριν την ολοκλήρωση της σύσκεψης της Federal Reserve σήμερα. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια μεταξύ των τραπεζών στο 5,25%.

Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 122,92 έναντι του γιέν στη 1 μ.μ. στο Τόκυο έναντι 122,83 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη και ενδέχεται να αναρριχηθεί σήμερα στα 123,80 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στο 1,3462 από 1,3453.

Στις 26 Ιουνίου το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του γιέν μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάϊο. Επίσης το νόμισμα υποχώρησε εν μέσω εικασιών ότι οι ζημίες στα hedge funds που διαχειρίστηκε η Bear Stearns Cos. και επενδύθηκαν σε υποθήκες θα επεκταθούν και σε άλλες τράπεζες.

Το γιέν υποχώρησε στα 94 έναντι του δολαρίου της Ν. Ζηλανδίας από 93,47 που ήταν χθες στη Ν. Υόρκη, ωθώντας τις απώλειες στο 11%.

Η διαφορά της απόδοσης μεταξύ των ιαπωνικών και των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας ήταν 3,23%, η μεγαλύτερη από τις 22 Ιουνίου.

Πτωτικά κινήθηκε νωρίτερα το γιέν μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα στη χώρα για τρίτο μήνα τον Μάϊο, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώνεται.

Η παραγωγή – εποχιακώς προσαρμοσμένης – μειώθηκε 0,4% από τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 48 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία θα σημείωνε αύξηση 0,9%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα