Ανοδος του αργού στη Σιγακαπούρη

Καθώς ανησυχία επικρατεί για το ύψος των προμηθειών βενζίνης στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 08:14

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο 1 δολ. το βαρέλι, ακθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι προμήθειες βενζίνης στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αύξησης της ζήτησης ενδέχεται να μην είναι επαρκείς μετά την έκθεση που έδειξε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων.

Τα αποθέματα των καυσίμων οχημάτων υποχώρησαν 749.000 βαρέλια μετά τη μείωση των εισαγωγών στα χαμηλότερα επίπεδα 10 εβδομάδων την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η μείωση άφησε τα επίπεδα των αποθεμάτων βενζίνης 4,4% χαμηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας. Η ημερήσια ζήτηση διατηρήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσε άνοδο έως 36 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 69,33 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12:23 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 69,25 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,20 δολ., ποσοστό 1,8%, φθάνοντας χθες στα 68,97 δολ. το βαρέλι. Σε τρία λεπτά σημείωσε άνοδο περίπου ενός δολαρίου μετά τη δημοσιοποίηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ από το υπουργείο Ενεργείας.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 70,72 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 12:17 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες το μπρεντ σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 70,53 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα