Αναστολή πτήσεων της AirSea Lines ζητεί η Ο.Α.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 09:48

THN ANAΣΤΟΛΗ των πτήσεων με υδροπλάνα σε νησιά του Αιγαίου, από την εταιρεία AirSea Lines ζητεί με επιβολή ασφαλιστικών μέτρων η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στην «Ευελπίδων» και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Αυγούστου, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σήμερα για προσωρινή διαταγή ματαίωσης των προγραμματισμένων πτήσεων της εταιρείας των υδροπλάνων από το Λαύριο προς Πάρο και Κάλυμνο, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Όπως υποστηρίζεται από την Ο.Α., δεν μπορεί να πετά άλλη εταιρεία σε διαδρομές που βρίσκονται υπό το καθεστώς των άγονων γραμμών, δηλαδή επιδοτούνται. Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι της AirSea Lines αντιτείνουν ότι, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση αυτό αφορά για πτήσεις από συγκεκριμένο αερολιμένα, δηλαδή τον ΔΑΑ, προς τα αεροδρόμια των συγκεκριμένων νησιών και όχι από/προς υδατοδρόμια.

Εν τω μεταξύ, η AirSea Lines, η οποία πραγματοποίησε το πρώτο δρομολόγιο με υδροπλάνο στις 28 Αυγούστου του 2004, ετοιμάζεται να παραλάβει το τρίτο υδροπλάνο στα μέσα Ιουλίου, εφόσον πάρει την έγκριση πλοϊμότητας του αεροσκάφους της από την ΥΠΑ στις 9 Ιουλίου και το τέταρτο τον Αύγουστο.

Όσον αφορά την κίνηση των δρομολογίων προς τα νησιά του Αιγαίου, η εταιρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την πληρότητα και τις κρατήσεις των θέσεων σε Ίο, Πάρο, Μύκονο, Κάλυμνο και λιγότερο σε Kω.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα