Esprit: Προς εξαγορά σήματος ειδών πολυτελείας

Αντί ενός δισ. δολ. έως το 2008, σύμφωνα με τον CEO
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 09:58
UPD:10:01

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τις καλύτερες επιδόσεις στον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ τα πέντε τελευταία χρόνια, Esprit Holdings Ltd., σχεδιάζει να δαπανήσει 1 δισ. δολ. για την απόκτηση σήματος ειδών πολυτελείας το επόμενο έτος, με στόχο την αύξηση των περιθωρίων κέρδους στην ένδυση.

«Θα ήθελα να εντάξω ένα τέτοιο σήμα μιας καλύτερης ομοειδούς της Esprit που θα παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόσβαση σε καλούς σχεδιαστές που τυπικά δεν θέλουν να εργαστούν στην Esprit», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Heinz Krogner, συμπληρώνοντας: «Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη εταιρεία ούτε να μετριάσει τα κέρδη. Επιθυμούμε να αποκτήσουμε γνώση στον τομέα των ειδών πολυτελείας και όχι έσοδα».

Ενα σήμα ειδών πολυτελείας ενδέχεται να τονώσει την Esprit στην Ευρώπη όπου εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της πουλώντας μαζικά τα προϊόντα της, όπως τζινς προς περίπου 70 ευρώ και μπλουζάκια προς 20 ευρώ. Η Esprit πουλά ενδύματα σε περισσότερα από 40 κράτη και επιθυμεί να ανοίγει ένα νέο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων και καταστημάτων με τη μέθοδο του franchising κάθε ημέρα από τον Ιούλιο, ετησίως.

Παλαιότερα ο Kroger είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την Donna Karan International Inc. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, η μεγαλύτερη εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο την αγόρασε το 2001 προς 243 εκατ. δολάρια.

Το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου τα κέρδη της Esprit αναρριχήθηκαν 28% φθάνοντας στα 2,4 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (307 εκατ. δολ.) με πωλήσεις πλέον του 25% στη Ευρώπη.

Στον δείκτη Ηang Seng Index του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ που σήμερα αποτελείται από 39 εταιρείες, η Esprit είχε τις καλύτερες επιδόσεις τα 10 τελευταία χρόνια. Από την είσοδό της στον δείκτη τον Δεκέμβριο του 2002 οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 1.660%. Σήμερα στο μέσον της συνεδρίασης οι μετοχές της σημείωναν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 97,95 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.

Χθες η βρετανική εταιρεία λιανικής ενδυμάτων Jaeger Group Ltd., είπε ότι δέχθηκε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από δυνητικούς αγοραστές. Η εταιρεία ηλικίας 123 ετών, που ανήκει στον επιχειρηματία Harold Tillman έχει 129 καταστήματα στη Βρετανία, εκ των οποίων τα 65 είναι πολυκαταστήματα.

H Inditex SA, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, έχει υπερτριπλασιάσει το μέγεθός της σε έξι χρόνια, αριθμώντας σήμερα 3.200 καταστήματα. Η εταιρεία που εδρεύει στην Ισπανία επίσης ανοίγει τουλάχιστον ένα κατάστημα την ημέρα και επιθυμεί να προσθέσει έως 520 καταστήματα τη χρήση έως τον Ιανουάριο.

Η Hennes & Mauritz AB, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Ευρώπης, σχεδίασε να αυξήσει κατά 95 τα καταστήματά της διεθνώς μέσα σε ένα εξάμηνο. Τα κέρδη το τρίμηνο που έληξε τον Μάϊο, σημείωσαν άνδοο 31%, σε πωλήσεις 1.400 καταστημάτων σε 28 χώρες του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα