Τζ. Γέλεν: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος από το να μην λάβεις δράση

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 11:01
UPD:11:02
REUTERS/Jonathan Ernst

Ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο παραμένει απαραίτητο για να επανέλθει σε πλήρη ανάπτυξη η αμερικανική οικονομία παρά τις ενδείξεις ότι η οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, υποστήριξε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Μιλώντας στο CNBC, η επικεφαλής του οικονομικού γραφείου της κυβέρνησης Μπάιντεν σημείωσε ότι το πακέτο των 1,9 τρισ. Θα μπορούσε να βοηθήσει την αμερικανική οικονομία ώστε να ανακάμψει πλήρως σε ένα χρόνο.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα μεγάλο πακέτο [που] μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες (της πανδημίας), με  15 εκατομμύρια Αμερικανούς να μην μπορούν να πληρώσουν  το ενοίκιό τους, 24 εκατομμύρια ενήλικες και 12 εκατομμύρια παιδιά να μην έχουν αρκετό φαγητό και τις μικρές επιχειρήσεις να πτωχεύουν», είπε η Γέλεν.

Νομίζω ότι το τίμημα του να κάνεις πολύ λίγα είναι πολύ υψηλότερο από το τίμημα του να κάνεις κάτι μεγάλο. Πιστεύουμε ότι τα οφέλη θα υπερτερούν κατά πολύ το κόστος μακροπρόθεσμα », πρόσθεσε λέγοντας πως δεν ανησυχεί ότι όλες οι κυβερνητικές δαπάνες θα μπορούσαν να προκαλέσουν πληθωρισμό στο μεταξύ.

«Ο πληθωρισμός ήταν πολύ χαμηλός για πάνω από μια δεκαετία και γνωρίζετε ότι αποτελεί ένα κίνδυνο, αλλά είναι ο κίνδυνος που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και άλλοι έχουν εργαλεία να αντιμετωπίσουν», είπε. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να δημιουργήσουμε ουλές στους ανθρώπους, καθώς αυτή η πανδημία έχει μόνιμο φόρο στη ζωή και τα προς το ζην», συνέχισε.

Οι δηώσεις αυτές έρχονται καθώς η εικόνα της οικονομίας στις ΗΠΑ στέλνει αισιόδοξα σημάδια καθώς η πανδημία υποχωρεί.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα