ΥΠΟΙΟ: H επιτυχέστερη διαδικασία διάθεσης μετοχών από το Δημόσιο

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 19:51

Ολοκληρώθηκε η διάθεση του 10,7% του ΟΤΕ μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/28/1351062.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/28/1351078.htm . Η διάθεση -από την οποία το Δημόσιο άντλησε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του δημοσίου χρέους- χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και σημαντική υπερκάλυψη από θεσμικά χαρτοφυλάκια υψηλής ποιότητας, δήλωσε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της διαδικασίας, τόνισε ο υπουργός, ήταν ότι η διάθεση έκλεισε στις 11.15 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας και η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στο ανώτατο σημείο του εύρους των τιμών, στα 21,40 ευρώ ανά μετοχή.

Η επιτυχία ήταν τέτοια, ώστε αμέσως μετά το κλείσιμο του Βιβλίου Προσφορών, ακολούθησε άνοδος της τιμής της μετοχής του Οργανισμού. Ο κ. Αλογοσκούφης επεσήμανε ότι η διάθεση αυτή ήταν η επιτυχέστερη διαδικασία διάθεσης μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο, αφού, μεταξύ άλλων, είχε μηδενική έκπτωση σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας.

Οι επενδυτές επιβραβεύουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τον ΟΤΕ, το οποίο εφαρμόσθηκε μετά το 2004, υπογράμμισε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα