Απαξίωση του ΟΤΕ «βλέπουν» εργαζόμενοι και κόμματα

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 19:58

Την αντίθεσή της στην διάθεση του 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για μια κίνηση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, «δεν εξυπηρετεί κανένα απολύτως επιχειρησιακό στόχο του ΟΤΕ, αλλά και κανένα εθνικό σκοπό, ενώ η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο κάτω του 33,33% θα δημιουργήσει κρίση στη Διοίκηση της επιχείρησης, γιατί η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου ΟΤΕ θα αποτελεί πλέον "παζάρι" τραπεζών, θεσμικών επενδυτών και κράτους».

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει «την πώληση και νέου πακέτου του ΟΤΕ με την εκχώρηση ποσοστού 10,7% στους θεσμικούς επενδυτές. Πρόκειται για το πιο κρίσιμο ποσοστό που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε καμιά απολύτως επιχειρησιακή αναγκαιότητα στρατηγικού επενδυτή, αλλά μεγάλη και σοβαρή ανάγκη για την είσπραξη του 1 δισ. €. Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία, αλλά και η οικονομία θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα ιδιωτικοποίησης των επικοινωνιών, μιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής για τη χώρα».

Η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, και ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Ντίνος Ρόβλιας, εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει, με συνέπεια, την πολιτική απαξίωσης του ΟΤΕ. Αφού δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στο απευθείας ξεπούλημα, μέσω του στρατηγικού επενδυτή, κίνησαν την διαδικασία εκποίησης ενός ποσοστού των μετοχών. Η κίνηση αυτή έγινε για καθαρά ταμειακούς λόγους, προκειμένου να μπορέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να καλύψει, σε ένα βαθμό, τη γενικότερη καθίζηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

Το χειρότερο, όμως, είναι η συνεχής απώλεια μεριδίων αγοράς του ΟΤΕ, όπως και η αδυναμία του Οργανισμού να αναπτυχθεί εκτός Ελλάδας, κυρίως στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο ΟΤΕ, με τη σημερινή του διοίκηση, που ακολουθεί πιστά κυβερνητικές επιταγές, χάνει συνειδητά το τρένο της ευρυζωνικότητας και υποβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχει στον καταναλωτή».

Αντίδραση και από τον ΣΥΝ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/28/1351230.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα