Κυρώσεις για μη αναγραφή ΑΦΜ μισθωτών

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2007 21:44

OI OΡΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις Φόρου Απόδοσης Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) από ορισμένους υπόχρεους, οι οποίοι στερούνται ΑΦΜ για έναν ή περισσότερους δικαιούχους μισθωτούς, υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και επισύρουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις για μη αναγραφή ή μη ορθή αναγραφή του ΑΦΜ, εκτός των περιπτώσεων που η μη χορήγηση ΑΦΜ οφείλεται σε καθυστέρηση ή σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας.

Αυτό γνωστοποιήθηκε αρμοδίως με την υπ' αρίθμ. 1036328/15.6.2007 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω δηλώσεις θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα μέχρι να διατεθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ειδικό λογισμικό καταχώρισής τους.

Ειδικότερα, το κείμενο της εν λόγω εγκυκλίου με την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις όσον αφορά στον τρόπο υποβολής της οριστικής δήλωσης Φόρου Απόδοσης Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ - Έντυπο Ε7-01.015) ορισμένων υπόχρεων, οι οποίοι στερούνται ΑΦΜ για έναν ή περισσότερους δικαιούχους μισθωτούς, έχει ως εξής:

Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην υπηρεσία μας από διάφορες ΔΟΥ σχετικά με τον τρόπο υποβολής των Οριστικών Δηλώσεων Φόρου Απόδοσης Μισθωτών Υπηρεσιών ορισμένων υποχρέων, οι οποίοι στερούνται ΑΦΜ για έναν ή περισσότερους δικαιούχους μισθωτούς, η αναγραφή του οποίου είναι υποχρεωτική από το νόμο και κατ? επέκταση υποχρεωτικό πεδίο από το σύστημα υποβολής, σας γνωρίζουμε ότι στις περιπτώσεις αυτές, οι ανωτέρω δηλώσεις υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και επισύρουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις (μη αναγραφή ή μη ορθή αναγραφή του ΑΦΜ), εκτός των περιπτώσεων, που η μη χορήγηση ΑΦΜ, οφείλεται σε καθυστέρηση ή σε υπαιτιότητα της υπηρεσίας.

Οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα μέχρι να διατεθεί από την ΓΓΠΣ ειδικό λογισμικό καταχώρισής τους. Απαραίτητη προϋπόθεση καταχώρισης των δηλώσεων αυτών στο σύστημα ιντρανέτ (intranet), με βάση το ανωτέρω λογισμικό, αποτελεί η αναγραφή στο υποχρεωτικό πεδίο του ΑΦΜ ενός μοναδικού αριθμού, όπως ο αριθμός μητρώου ασφαλισμένου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα