Καλό ποδαρικό στο εξάμηνο

Στη Wall Street
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 00:01
UPD:00:58

ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ έκανε την έναρξή του το δεύτερο εξάμηνο του 2007 στη Wall Street, με τις αμερικανικές μετοχές να σημειώνουν ράλι, διευρύνοντας τα κέρδη τους, και το Nasdaq να κερδίζει ενδοσυνεδριακά πάνω από μία εκατοστιαία μονάδα.

Η ευφορία που προκάλεσε το «άρωμα» νέων επιχειρηματικών συμφωνιών και των στοιχείων για απρόσμενη επιτάχυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας απογείωσε τα αμερικανικά blue chips.

Αντίθετα, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας «τρόμαξε» τις ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουλίου, οι οποίες κινήθηκαν στο «κόκκινο» για πρώτη φορά έπειτα από τρεις ημέρες.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν μετοχές εταιρειών του αεροπορικού και του τουριστικού τομέα. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κλίμα παραμένει θετικό, παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί, καθώς αυτή τη στιγμή κανείς δεν θέλει να προχωρήσει σε ρευστοποιήσεις μεγάλων θέσεων.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 0,4%, στις 1.599,8 μονάδες, αφού υποχώρησε προηγουμένως στο χαμηλό των 1.594,6 μονάδων, ανακόπτοντας τα κέρδη δύο ημερών. Οι ευρωπαϊκές μετοχές κέρδισαν πάνω από 8% στο πρώτο εξάμηνο, υπερδιπλάσια από τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2006, χάρη στην έκρηξη συγχωνεύσεων και εξαγορών και των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,26%, στις 6.590,60 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώθηκε στις 6.026,95 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,61%, ενώ ο Dax έκλεισε στις 7.958,24 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,61%.

Οι εθνικοί δείκτες υποχώρησαν και στις 18 δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Η Air France-KLM και η British Airways οδήγησε το δείκτη Dow Jones Europe Stoxx Travel & Leisure στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών.

Η Royal & Sun Alliance Insurance Group παρέσυρε στην πτώση της εταιρείες ασφαλίσεων της Βρετανίας.

Σύμφωνα με έκθεση της Bank of America, ο δείκτης Standard & Poor's 500 θα φθάσει στις 1.590 μονάδες το επόμενο δωδεκάμηνο, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας επιταχύνεται και πάλι.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε οριακά στις 18.146,30 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα