Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 07:01

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις εκθέσεις που κατέδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αυξάνεται και οι τιμές των μετάλλων και του αργού πετρελαίου κινήθηκαν ανοδικά.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση για τα προϊόντα τους στο εξωτερικό θα διατηρηθεί. Στα ύψη αναρριχήθηκαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Αυστραλίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 155,19 μονάδες στις 10:39 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, διευρύνοντας το ράλι 2,4% τριών ημερών. Ανοδικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 18.204,57 μονάδες, μετά την άνοδό του κατά τις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Κέρδη σημείωσαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την άνοδο του δείκτη του Institute for Supply Management's factory στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών τον μήνα που πέρασε. Στην Ευρώπη η Royal Bank of Scotland Group Plc είπε ότι ο δείκτης της για την παραγωγή στις 13 χώρες της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, σημείωσε άνοδο φθάνοντας στα 55,6 από 55 τον Μάϊο και διαμορφώθηκε υψηλότερα της πρώτης εκτίμησης του 55,4 που δημοσιοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε χθες άνοδο 1,7%, με τον χαλκό να αναρριχάται 2,3%, στα υψηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε σημείωσε άνοδο 0,6% χθες, φθάνοντας στα 71,09 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Αύγουστο. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 71,16 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα