Βουλγαρία: Παράταση ζητά η ΤΕΡΝΑ

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2007 11:18

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει το έργο ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Κρούμοβο – Περβομάι ζήτησε 6μηνη παράταση στην προβλεπόμενη προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, ανακοίνωσε η υφυπουργός μεταφορών της Βουλγαρίας, κ. Βέσελα Γκοσποντίνοβα σε ημερίδα με θέμα τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Μεταφορών».

Υπενθυμίζεται πως στη σχετική σύμβαση του έργου που υπογράφτηκε το 2005 ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής της γραμμής, συνολικού μήκους 37 χιλ. είναι 22 μήνες. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε 86 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της χώρας η ΤΕΡΝΑ ζήτησε την παράταση της σχετικής προθεσμίας εξαιτίας των καθυστερήσεων που καταγράφτηκαν στις διαδικασίες έκδοσης των απαραίτητων οικοδομικών αδειών.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής του ανάδοχου για την εκτέλεση του δεύτερου τμήματος του έργου, το οποίο αναφέρεται στην ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής από το Περβομάι έως τα τουρκικά σύνορά.

Η αξία ολόκληρου του έργου (εκσυγχρονισμός της σιδ. γραμμής Φιλιππούπολης – Σβίλεγκραντ) είναι ύψους 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 153 εκατ. ευρώ θα διατεθούν μέσω του προγράμματος ISPA της ΕΕ, 150 εκατ. ευρώ από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα