Η TUI αναμένει ταξιδιωτική ανάκαμψη λόγω των εμβολίων

Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 10:42
UPD:10:53
REUTERS/Phil Noble

Ανάκαμψη της τουριστικής ζήτησης για την καλοκαιρινή περίοδο και υψηλότερες τιμές αναμένει ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, λόγω των διαθέσιμων εμβολίων κατά του κορωνοΪού.  

Η TUI έτσι στοχεύει να αντισταθμίσει τις απώλειές της που έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό όμιλο, οι κρατήσεις για την θερινή περίοδο ήταν μειωμένες κατά 56% συγκριτικά με τις αντίστοιχες του 2019 με τις μέσες τιμές να είναι ανεβασμένες περίπου κατά 1/5 καθώς ο κόσμος που αποταμίευσε χρήματα κατά την διάρκεια των lockdown αναζήτησε αργότερα πακέτα διακοπών.

H TUI για φέτος σχεδιάζει να «τρέξει» μόνο το 80 τοις εκατό των προγραμμάτων της.

«Μια ματιά στο ιστορικά υψηλό ποσοστό αποταμίευσης στην ΕΕ υπογραμμίζει επίσης ότι το μέγεθος των πιθανών καταναλωτικών δαπανών είναι υψηλό. Η σημαντική αύξηση στις δαπάνες για ταξιδιωτικές κρατήσεις  το αντικατοπτρίζει πολύ ξεκάθαρα », δήλωσε ο Φριτζ Τζουσεν, διευθύνων σύμβουλος του Tui, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού σε όλη την Ευρώπη θα οδηγήσει στην« αποκατάσταση των βασικών ελευθεριών », συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών.

Η εταιρεία ανακοινώσε ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2020 τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 88%, από 3,85 δισ. ευρώ σε 468 εκατ. ευρώ, αναμενόμενη εξέλιξη καθώς βρίσκονταν σε ισχύ lockdown και ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές της.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα