Sodexho: Νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, 2,7% η αύξηση των πωλήσεων

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 12:06

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 2,7% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας σίτισης στον κόσμο, Sodexho Alliance SA, μετά το κλείσιμο συμβολαίων στις ΗΠΑ, καθώς και της προσθήκης δελτίων στην Λατινική Αμερική.

Τα έσοδα το τρίμηνο έως και τον Μάϊο, αυξήθηκαν στα 3,41 δισ. ευρώ (4,6 δισ. δολ.) από 3,32 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Sodexho, στους πελάτες της οποίας περιλαμβάνεται η Dell Inc. και το σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, έκλεισε νέες συνεργασίες με σχολεία, νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας στις ΗΠΑ. Επίσης η εταιρεία επέκτεινε το σκέλος υπηρεσιών με δελτία στη Λατινική Αμερική και πρόσθεσε συμβόλαια στα σκέλη πελατών της στις ΗΠΑ εκτός χώρας, συμπεριλαμβανομένης της International Business Machines Corp. (ΙΒΜ).

Η εταιρεία που εδρεύει στη Γαλλία, διατήρηση την πρόβλεψή της για αύξηση των εσόδων πλέον του 7% την τρέχουσα χρήση, εξαιρουμένων των εξαγορών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι πωλήσεις το εννεάμηνο αυξήθηκαν 7,8% σε αυτήν την βάση, ενώ τα κέρδη τους τρεις τελευταίους μήνες της περιόδου διαμορφώθηκαν κάτω από τα 3,44 δισ. ευρώ που προέβλεπαν έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των ισοτιμιών, προβλέπεται να αυξηθούν περίπου 12%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι μετοχές της Sodexho σημείωσαν άνοδο 31 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 54,25 ευρώ η μία στις 10:32 π.μ. σήμερα στο Παρίσι, τοπική ώρα. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 14%, λιγότερη της ανόδου 22% της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της, Compass Group Plc, η οποία πούλησε σκέλη της, μείωσε θέσεις εργασίας και περιόρισε τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται, περισσότερο από το ήμισυ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα