Στα υψηλότερα 10 μηνών το αργό στην Ασία

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 07:46

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η βία στη Νιγηρία και τα προβλήματα στα διϋλιστήρια, ενδέχεται να περιορίσουν τις προμήθειες των ΗΠΑ.

Η Royal Dutch Shell Plc ανακοίνωσε ότι πέντε ξένοι απήχθησαν από εγκαταστάσεις της στη Νιγηρία, όπου οι ομάδες ενόπλων έθεσαν τέλος αυτήν την εβδομάδα στην εκεχειρία με την κυβέρνηση. Επίσης, κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει σήμερα ότι τα αποθέματα βενζίνης διατηρήθηκαν κάτω από τον μέσον όρο πενταετίας, καθώς αυξάνεται η ζήτηση, ενώ τα προβλήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις καθιστούν δυσκολότερο το έργο των διϋλιστηρίων για την αποθήκευση του καυσίμου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 71,40 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ χαμηλότερα από το κλείσιμο στις 3 Ιουλίου, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:59 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 73,06 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 12:01 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στα 73,05 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Αυγούστου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα