Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2007 08:02

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έλεγχοι της Εφορίας σε 80 εταιρείες του ΧΑ. Από κόσκινο όλα τα στοιχεία των ανέλεγκτων χρήσεων από το 2000».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Η οικονομική πολιτική της επόμενης τετραετίας. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης σε μία εκ βαθέων συνέντευξη.»

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η Κομισιόν εισηγείται αύξηση ΦΠΑ έως το 12%. Θα υπάρξουν επιπτώσεις στα είδη βασικής ανάγκης.»

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

ΕΕ-Αύξηση ΦΠΑ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «επιπτώσεις στις τιμές βασικών ειδών θα έχει από το 2010 η εισήγηση που θα κάνει σήμερα η Κομισιόν για αλλαγή του καθεστώτος ΦΠΑ. Σήμερα προβλέπονται δύο βασικοί συντελεστές, ο μικρός που κυμαίνεται από 5% μέχρι 9% και ο κανονικός που είναι τουλάχιστον 15%. Στην Ελλάδα ο μικρός είναι 9% και ο κανονικός 19%. Η Κομισιόν θα εισηγηθεί εισαγωγή δύο μικρών συντελεστών. Θα αφήσει ως έχει τον κανονικό. Ο ένας μικρός συντελεστής θα κινείται μεταξύ 0% και 5% και ο δεύτερος μεταξύ 10% και 12%».

Έλεγχοι Εφορίας

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «στο μικροσκόπιο της Εφορίας θα τεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα οι ανέλεγκτες οικονομικές χρήσεις 80 εισηγμένων επιχειρήσεων και 20 χρηματιστηριακών εταιρειών. Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των ίδιων των επιχειρήσεων να κλείσουν οι εκκρεμότητες του παρελθόντος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα