Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 07:01
UPD:07:43

b>ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη φορά σε σύνολο επτά ημερών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι υψηλότερες περιφερειακές αποδόσεις ομολόγων, έσπειραν εικασίες ότι οι επενδυτές θα τραβήξουν κεφάλαια από τις μετοχές.

Οι μετοχές της Tokyo Electric Power Co., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας της Ασίας και της Westfield Group, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρο στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, οδηγούσαν την πτώση.

Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 155,58 μονάδες στις 12:45 μ.μ. στο Τόκυο, με εννέα από τους 10 κλάδους να κινούνται πτωτικά. Ο δείκτης έκλεισε χθες σε επίπεδα ρεκόρ, μετά το ράλι έξι ημερών του 3,7%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,6%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 0,6%. Στην Κίνα ο CSI 300 Index έχασε 1,2% κατά την πρωϊνή συνεδρίαση, οδεύοντας προς τη χειρότερη εβδομάδα επιδόσεων σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα