UBS: Απομάκρυνε τον Wuffli από τη θέση του CEO, τον διαδέχεται ο Rohner

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 13:23

ΜΕΤΑ από τρία τρίμηνα μείωσης των κερδών και την εμφάνιση ζημιών σε ένα από τα hedge funds της, η UBS AG, αντικατέστησε τον Peter Wuffli από τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στη μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο.

Ο Μarcel Rohner, αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής θα διαδεχθεί αμέσως τον Wuffli, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της τράπεζας. Ο Marcel Ospel, 57 ετών, συμφώνησε να παραμείνει στη θέση του προέδρου για τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την απόρριψη της πρότασής του από το διοικητικό συμβούλιο, να διαδεχθεί τον Wuffli.

H UBS απομάκρυνε τον Wuffli μετά το κλείσιμο του σκέλους της Dillon Read Capital Management LLC τον Μάϊο, με κόστος 300 εκατ. δολαρίων. Οι μετοχές της UBS υστέρησαν των μετοχών της Credit Suisse Group και της Deutsche Bank AG πέρυσι, καθώς οι ζημίες του ηλικίας δύο ετών hedge fund έβλαψε τα κέρδη, σε αντίθεση με τα κέρδη ρεκόρ που εμφάνισαν οι ανταγωνίστριές της.

Οι μετοχές της UBS σημείωναν άνοδο 55 σεντίμ, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας σήμερα στα 74,35 ελβετικά φράγκα η μία στις 11:36 π.μ. στη Ζυρίχη, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 156,6 δισ. ελβετικά φράγκα (128,4 δισ. δολ.). Φέτος οι μετοχές σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση έναντι ανόδο 3,9% των μετοχών της ελβετικής τράπεζας με έδρα τη Ζυρίχη, Credit Suisse και της ανόδου 6,4% των μετοχών της Deutsche Bank, που εδρεύει στην Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα