BMW: 15% υψηλότερες πωλήσεις τον Ιούνιο

Καθώς τα νέα X5 και Mini προσήλκυσαν περισσότερους αγοραστές
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2007 13:57

ΑΥΞΗΣΗ 15%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, σημείωσαν τον μήνα που πέρασε οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, Bayerische Motoren Werke AG, (BMW), καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα αυτοκίνητα των νέων εκδόσεων του X5-SUV και του Mini.

Τον Ιούνιο η BMW παρέδωσε 150.285 αυτοκίνητα από 130.542 αυτοκίνητα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση από το Μόναχο όπου εδρεύει, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με το σήμα BMW, αυξήθηκαν 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος φθάνοντας τα 127.747 αυτοκίνητα, ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου Mini αναρριχήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 22.465 αυτοκίνητα. Η εταιρεία πούλησε 73 Rolls-Royce, τον ίδιο αριθμό των εν λόγω πολυτελών αυτοκινήτων που είχε πουλήσει πέρυσι.

Η BMW παρουσίασε τον νέο X5 και το νέο Mini στα τέλη του 2006. Η διοίκησή της εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα αγγίξουν τα επίπεδα ρεκόρ τουλάχιστον του 1,4 εκατ. οχημάτων φέτος, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή τον Απρίλιο. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε το Mini Clubman και το νέο μοντέλο της Rolls-Royce, φέτος.

Σημειώνεται ότι η BMW ξεπέρασε την Mercedes, το σκέλος της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler AG πριν από δύο χρόνια, με το λανσάρισμα της νέας Σειράς-1 μικρών οχημάτων, του X3-SUV και την νέας έκδοσης της Σειράς-3. το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της BMW Group, σημείωσαν άνοδο 4,6%, φθάνοντας στα 730.285 οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα