Morgan Stanley: Αποκτά τα κεντρικά γραφεία της Daewoo Engineering

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 11:38

ΣΧΕΔΙΑ για την εξαγορά των κεντρικών γραφείων της Daewoo Engineering & Construction Co. στη Σεούλ, αντί ποσού 960 δισ. δολ. (1,04 δισ. δολ. ΗΠΑ) κάνει η Morgan Stanley, που επενδύει το ποσόν ρεκόρ των 8 δισ. δολ. εκτός ΗΠΑ στον κλάδο του real estate.

Το κεφάλαιο του real estate με έδρα τη Ν. Υόρκη θα υπογράψει σήμερα συμβόλαιο για την αγορά του κτιρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Daewoo.

Το ηλικίας 23 ετών κτίριο προστίθεται στις επενδύσεις που κάνει παγκοσμίως η Morgan Stanley, που έχει αγοράσει στο εξωτερικό γραφεία, ξενοδοχεία και κατοικίες. Το κτίριο βρισκόταν στην καρδιά του ομίλου Daewoo πριν καταρρεύσει το 1999.

Η Morgan Stanley, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία μεταξύ των τραπεζών της Wall Street, επιδιώκει να επενδύσει τα κεφάλαιά ρεκόρ που διαθέτει για υψηλότερες αποδόσεις έναντι των αντίστοιχων από μετοχές και ομόλογα.

Οι μετοχές της Daewoo σημείωσαν άνοδο 1,4% φθάνοντας στα 29.400 ουόν η μία στη Σεούλ. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 54% έναντι ανόδου 31% των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Kospi στη Σεούλ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα