Marks & Spencer: Χαμηλότερος ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 09:42

ΑΥΞΗΣΗ - με τον χαμηλότερο ρυθμό - σημείωσαν σε έξι τρίμηνα οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας, Marks & Spencer Group Plc, μετά τον εκτός εποχής υγρό καιρό, που σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επιτόκια, περιόρισαν τις πωλήσεις των καλοκαιρινών ενδυμάτων.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 6,4% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, που έληξε τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα έσοδα της εταιρείας θα σημείωναν αύξηση 5,5%. Οι πωλήσεις γενικών εμπορευμάτων, που περιλαμβάνουν τα ενδύματα, αυξήθηκα 2,9% στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος και των τροφίμων κατά 0,7% σε αυτήν τη βάση.

Ο μήνας που πέρασε ήταν ο πιο υγρός Ιούνιος από το 1914 στη Βρετανία, περιορίζοντας την ελκυστικότητα των ενδυμάτων της Marks & Spencer, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια υποθηκών, περιόρισαν τις δαπάνες. Η Bank of England, αύξησε την εβδομάδα που πέρασε τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Οι μετοχές της Marks & Spencer σημείωσαν άνοδο 4,5 πένες, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στις 632,5 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Φέτος έχουν σημειώσει απώλειες 12%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας λιανικής πώλησης στα 10,8 δισ. λίρες στερλίνες (21,8 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα