Επιστολή ΠΣΕ για τους φολογικούς ελέγχους εταιρειών

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 09:50
UPD:09:54

Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), για τους ελέγχους εταιρειών που εμπλέκονται σε φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα,

«Αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία έχουν δοθεί οδηγίες του υπουργείου σας για εξονυχιστικό έλεγχο των εταιρειών εκείνων που εμπλέκονται σε διάφορες φορολογικές παραβάσεις, όπως πλαστά και εικονικά τιμολόγια, λαθρεμπορία, κλ.π., έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτών των μέτρων επιθυμούμε ταυτοχρόνως να επισύρουμε την προσοχή σας επί του εξής: Στις υπό έλεγχο εταιρείες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που εμφανίζουν μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ.

Όπως είναι γνωστό, στην κατηγορία αυτή ανήκουν εξαγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες χάρις στις αυξημένες εξαγωγικές επιδόσεις τους έχουν εξαντλήσει πολύ νωρίτερα το ετήσιο πλαφόν που τους έχει χορηγηθεί από τις αρμόδιες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα, για να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες τους, να αναγκάζονται να πληρώνουν τον αναλογούντα ΦΠΑ. Έτσι, δημιουργούνται μεγάλα πιστωτικά υπόλοιπα, η επιστροφή των οποίων συνήθως καθυστερεί.

Με τη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε με τη δέουσα προσοχή αυτό το θέμα σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα