Νέο σκάφος στο στόλο των Μινωικών Γραμμών

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2001 19:29

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα το νέο επιβατηγό - οχηματαγωγό σκάφος "Προμηθέας" των Μινωικών Γραμμών το οποίο θα παραδοθεί αύριο στην εταιρεία σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ναυπηγεία Samsung της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών προς το δ.σ. του ΧΑΑ, το "Προμηθέας" έχει ολικό μήκος 212 μέτρα, 25 μέτρα ολικό πλάτος, ολική χωρητικότητα 26.995 τόνων, καθαρή χωρητικότητα 8.099 τόνων, δυο πτερύγια ευσταθείας, τέσσερις μηχανές τύπου Wartsilla των 12.600 Kw (η κάθε μία) και δυνατότητα να μεταφέρει 1.000 επιβάτες, 600 ΙΧ αυτοκίνητα ή εναλλακτικά 120 φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών και 150 ΙΧ. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,5 κόμβους.

Διαθέτει, επίσης, εστιατόρια, σαλόνια, μπάρ, χώρους ψυχαγωγίας, κυλιόμενες σκάλες, δορυφορικό τηλέφωνο και φάξ, καζίνο, σύστημα αποεπιβίβασης και ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Από τις 6 Απριλίου το νεότευκτο πλοίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Πάτρα - Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα - Βενετία, σε αντικατάσταση του φέρι "Φαίδρα". Με τη δρομολόγηση του νέου πλοίου, επισημαίνεται, οι Μινωϊκές Γραμμές αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα στη γραμμή Βενετίας, δεδομένου ότι, λόγω της υψηλής ταχύτητας του νέου πλοίου, το δρομολόγιο περιορίζεται κατά πέντε ώρες.

Τέλος, το πλοίο αυτό είναι το πρώτο από τα τέσσερα "αδελφά" σκάφη που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία Samsung της Νότιας Κορέας για λογαριασμό των Μινωϊκών Γραμμών και αποτελεί μέρος του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας για ναυπήγηση συνολικά οκτώ υπερσύγχρονων ταχυτήτων πλοίων, του οποίου η υλοποίηση προχωρά απρόσκοπτα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα