Τ.Τ.: Tρεις φορές καλύφθηκε η διάθεση του 20%

Στα 18,10 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 17:27
UPD:17:45

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η διάθεση του 20% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η διάθεση υπερκαλύφθηκε περίπου τρεις φορές και υπήρξε ζήτηση από θεσμικά χαρτοφυλάκια ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 18,10 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, η τιμή αυτή όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή του εύρους τιμών αλλά αντιπροσωπεύει και σημαντικό υπερτίμημα (premium) 0,56% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά σε διάθεση μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου και είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας της αποκρατικοποίησης. Από την αποκρατικοποίηση αυτή θα εισπραχθούν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η μετοχή του Τ.Τ. έκλεισε σήμερα στα 18,30 ευρώ ανά μετοχή σημειώνοντας άνοδο κατά 1,67%.

Δήλωση Γ. Αλογοσκούφη

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιτυχής διάθεση του 20% των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ένα σημαντικό βήμα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης. Η διαδικασία της διάθεσης των μετοχών έγινε με απόλυτη διαφάνεια και σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθίσταται πλέον μια ιδιωτική πολυμετοχική τράπεζα.

»Μπορεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να επιτελεί το ρόλο του ως τράπεζας των μικροαποταμιευτών και των μικροεπενδυτών και να συμβάλλει στον ανταγωνισμό στο τραπεζικό μας σύστημα. Μπορεί πια να συμβάλλει ακόμη πιο ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Αντιδράσεις

«Η κυβέρνηση, συνεπής στη βασική της επιλογή για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προχώρησε, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, στη διάθεση επιπλέον ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, η οποία βρίσκεται στην κρυφή ατζέντα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών», δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/10/1356056.htm .

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την πώληση νέου πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μείζον εθνικό έγκλημα καλώντας τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσει με την ψήφο του τέτοιου είδους πολιτικές. «Η χώρα και ο ελληνικός λαός παραδίδονται ακόμα περισσότερο στην απληστία και την καταλήστευση του ιδιωτικού τραπεζικού κεφαλαίου. Έχουμε μια κυβέρνηση που, κλιμακώνοντας τον δρόμο τον οποίο άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πωλεί, ιδιωτικοποιεί και υποθηκεύει την Ελλάδα και το μέλλον του ελληνικού λαού» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Με επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρώντας στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. «Η κυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στο ΤΤ, «έχει επιλέξει τη διάθεση πακέτου μετοχών μόνο σε θεσμικούς επενδυτές και όχι στο ευρύ επενδυτικό κοινό».

Οι προειδοποιητικές κινητοποιήσεις αφορούν 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 11/7 από 12.00 έως 16.00, 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 13/7 από 12.00 έως 16.00, 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 16/7 και 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή 19-20/7.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα