Γ. Αλογοσκούφης: Στόχος οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί ως το 2010

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 18:00

Την εμμονή της Ελλάδας στη δέσμευση την οποία ανέλαβαν οι χώρες του ευρώ για μηδενισμό των κρατικών ελλειμμάτων ως το 2010 υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και EcoFin, θέτοντας την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή, την περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής ως τις βασικές προτεραιότητες στην οικονομική πολιτική.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εφαρμογής του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας και στις διαβουλεύσεις που έγιναν στο Συμβούλιο μετά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας από το Νικολά Σαρκοζί, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι αποτελεί κοινή θέση όλων η ανάγκη τόνωσης του προληπτικού χαρακτήρα του Συμφώνου.

Για το πρόβλημα της Γαλλίας, της οποίας ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν καταφέρει να τονώσει τα επόμενα χρόνια την οικονομική ανάπτυξη τότε ενδέχεται να αναβάλει για το 2012 την επίτευξη του στόχου της δημοσιονομικής εξισορρόπησης, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία ειδική μεταχείριση, ούτε έγινε καμία παραχώρηση των χωρών του ευρώ προς τη Γαλλία. Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε με έμφαση την υποχρέωση για την εκπόνηση ως το Σεπτέμβριο ενός νέου προγράμματος οικονομικής σταθερότητας την οποία ανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας ενώπιον των υπουργών Οικονομίας της ζώνης του ευρώ και τόνισε ότι όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας η οικονομική σταθεροποίηση και η ενίσχυση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης μπορούν να επιτευχθούν παράλληλα.

Για την ελληνική οικονομία σημείωσε ότι εμφανίζει εξαιρετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, σαφή τάση προς την επίτευξη του στόχου της εξάλειψης των δημοσίων ελλειμμάτων ως το 2010 και αυξανόμενες κοινωνικές μεταβιβάσεις.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα