Global Finance: Ολοκληρώθηκε το fund στη Ν.Α. Ευρώπη

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 13:13
UPD:13:33

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του όγδοου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών της Global Finance, με την επωνυμία South-Eastern Europe Fund (SEEF).

To SEEF υπερκαλύφτηκε, συγκεντρώνοντας συνολικά κεφάλαια ύψους €350 εκατομμυρίων (που ήταν και το μέγιστο όριό του), από υπάρχοντες, αλλά και νέους επενδυτές της Global Finance.

Στους επενδυτές του Fund περιλαμβάνονται μεγάλοι Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές (μεταξύ των οποίων είναι όλες οι μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες), καθώς επίσης και κορυφαία ονόματα της επιχειρηματικής και εφοπλιστικής κοινότητας.

Το SEEF ξεκίνησε το 2006 και αποτελεί τη στρατηγική τοποθέτηση της Global Finance στην αγορά της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης που χαρακτηρίζεται από υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον με μικρό επιχειρηματικό ρίσκο.

Η επενδυτική στρατηγική του SEEF, εστιάζει σε επενδύσεις σε δυναμικές εταιρείες με σχέδια επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης. Οι επενδύσεις αυτές θα γίνονται κυρίως μέσω της εξαγοράς πλειοψηφικών συμμετοχών υποστηρίζοντας ουσιαστικά και με συνέπεια την επαγγελματική διοίκηση των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα