ΕΑΒ: Συμμετοχή στην κατασκευή του Dreamliner 787

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 14:03

Στο σχεδιασμό και την κατασκευή τμήματος της ατράκτου του Dreamliner 787 της Boeing συμμετέχει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Η ΕΑΒ, λόγω της σημαντικής στρατηγικής της συνεργασίας με την Ιταλική Alenia Aeronautica του ομίλου Finmeccanica, η οποία είναι από τους κύριους υπεργολάβους της Boeing για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους επιλέχθηκε καθώς πληρούσε όλα τα απαραίτητα κριτήρια για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τμήμα της ατράκτου του Dreamliner (Cargo Door Surround CDS).

Ειδικότερα, η συνεργασία της ΕΑΒ με την Alenia Aeronautica, προβλέπει την κατασκευή τμημάτων CDS για 1022 περίπου αεροσκάφη έχοντας χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017.

Η ΕΑΒ, η οποία φιλοδοξεί να γίνει αποκλειστικός προμηθευτής των CDS διεθνώς, πρόκειται να αρχίσει την παραγωγή τους στα μέσα του 2008, ενώ ο ρυθμός παραγωγής των τμημάτων αναμένεται να ανέλθει έως το 2010 στα 10 με 15 κομμάτια μηνιαίως.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι οικονομικές απολαβές για την ΕΑΒ, μέσω αυτής της συνεργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη το νέο οικολογικό αεροσκάφος έχει πωλήσεις της τάξεως των 568 αεροσκαφών πριν ξεκινήσει η παραγωγή του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα