Νομαρχία Πειραιά: Σωρεία παραβάσεων σε κυλικεία πλοίων

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 14:14
UPD:14:41

Σωρεία παραβάσεων σε κυλικεία πλοίων διαπίστωσαν «ράμπο» της Νομαρχίας Πειραιά ύστερα από ελέγχους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μικτά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά των Διευθύνσεων Προστασίας του Καταναλωτή και Υγειονομικών Ελέγχων ταξίδεψαν με έξι πλοία της ακτοπλοΐας για να διαπιστώσουν ότι «οργιάζει η κερδοσκοπία στα κυλικεία των πλοίων και οι υπεύθυνοι να βρίσκουν συνεχώς νέους δόλιους τρόπους για να παραπλανούν τον επιβάτη».

Όπως διαπίστωσαν τα κλιμάκια της Νομαρχίας, τα κυλικεία των πλοίων είτε δεν διαθέτουν τα καθορισμένα από το νόμο διατιμημένα προϊόντα (π.χ. τοστ ζαμπόν-τυρί, σάντουιτς, μικρό μπουκαλάκι με νερό, κλπ) είτε πωλούν τα ακριβότερα από τα διατιμημένα (π.χ. μπουκαλάκι νερού μόνο των 750 ml αντί και των 500ml), στερώντας από τον ταξιδιώτη το δικαίωμα της επιλογής.

Οι υποθέσεις παραπέμπονται στον εισαγγελέα και επιβάλλονται με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ θα διακοπεί η λειτουργία των κυλικείων των πλοίων που δεν διαθέτουν άδεια. Οι έλεγχοι εν πλω στα πλοία της ακτοπλοΐας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα