Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας των ETFs

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στη Hitech
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2007 17:53

Τον κανονισμό λειτουργίας των ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ενώ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ εταιρία ΗΙΤECH AE, διότι παρέλειψε να ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για σημαντικές μεταβολές σε προβλέψεις αποτελεσμάτων που είχε δημοσιοποιήσει.

Ειδικότερα, ενέκρινε:

- Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καταχώρησης και διαπραγμάτευσης των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων σε οργανωμένη αγορά (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια).

- Το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για την υποχρεωτική πρόταση της εταιρίας Ηomeric AE για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας ΕLMEC SPORT AE.

- Tο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.

- Τη χορήγηση άδειας στην εταιρία MARFIN AEΔΑΚ για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών και τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3283/2004.

- Τη χορήγηση άδειας ΑΕΕΔ στις υφιστάμενες ΑΕΛΔΕ ?ΔΡΑΜΑ? με έδρα τη Δράμα, ?ΣΙΓΜA ΠΙ? με έδρα το Αίγιο και και στην υπό ίδρυση εταιρία ?ΑΞΕΟΝ ADVISORS? με έδρα το Μαρούσι.

- Την επιβολή προστίμου ύψους € 50.000 στην εταιρία ΗΙΤECH AE διότι παρέλειψε να ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για σημαντικές μεταβολές σε προβλέψεις αποτελεσμάτων που είχε δημοσιοποιήσει.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της VENT AEΕΔ με έδρα την Αθήνα κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 περ. (β) του άρθρου 30του ν. 2396/1996.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα