Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ, μετά την προσφορά 38 δισ. δολ. της Rio Tinto Group για την εξαγορά της Alcan Inc. και των υψηλότερων πωλήσεων των εταιρειών λιανικής στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. σημείωναν κέρδη και της Posc oαναρριχήθηκαν έως 11% μετά την προσφορά της Rio. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. μετά την ανακοίνωση καλύτερων από ότι αναμενόταν κερδών σε συνδυασμό με το δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn ενδέχεται να σχεδιάζει μία επιθετική προσφορά εξαγοράς. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας τους τελευταίους τρεις μήνες, σημείωνε άνοδο 2% φθάνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 159,21 μονάδες στις 12:12 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας σε επίπεδα ρεκόρ και τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 7 Μαΐου. Ο δείκτης οδεύει να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με άνοδο 1,9%, τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 18.235,15 μονάδες, τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι εβδομάδων. Ο Kospi στη Ν. Κορέα έχει σημειώσει τους τρεις τελευταίους μήνες άνοδο 28%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μαζί με το Μπανγκλαντές. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτης στην Κίνα.

Χθες στις ΗΠΑ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) στη μεγαλύτερη άνοδο από το 2003. Οι μετοχές της Alcoa Inc. αναρριχήθηκαν 6,7% στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή συμφωνία της τρίτης μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, Rio Tinto, να αγοράσει την Alcan προς 101 δολ. ανά μετοχή, 33% περισσότερο από τις δική της προσφορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα