Barclays: Αβαντάζ στην εξαγορά της ABN Amro μετά τη δικαστική απόφαση

Μετά τη δικαστική απόφαση για την πώληση της LaSalle
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 12:21

ΝΙΚΗ

Σήμερα το Ανώτατο Ολλανδικό Δικαστήριο είπε ότι δεν υπάρχουν «λόγοι» για να εμποδίσει την πώληση, ανατρέποντας την απόφαση άλλου δικαστηρίου που είπε ότι η ABN Amro θα έπρεπε να ρωτήσει του ς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση της LaSalle στην Bank of America αντί ποσού 21 δισ. δολαρίων. Η απόφαση αίρει το κύριο εμπόδιο στη συμφωνία της Barclays να αγοράσει το υπόλοιπο της ABN Amro, προχωρώντας στη μεγαλύτερη εξαγορά τράπεζας στον κόσμο.

Οι μετοχές της Barclays σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 723 πένες η μία σήμερα στις 9:40 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 47,3 δισ. λίρες στερλίνες (95 δισ. δολ.). Οι μετοχές της Royal Bank σημείωσαν άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 643 πένες η μία και της ABN Amro υποχώρησαν 0,2%, φθάνοντας στα 35,26 ευρώ η μία στο Αμστερνταμ.

Σημειώνεται ότι η σημερινή δικαστική απόφαση δεν εμποδίζει τους μετόχους να επιδιώξουν το μπλοκάρισμα της πώλησης της LaSalle.

H Barclays και ο όμιλος τραπεζών με επικεφαλής της Royal Bank απέσπασαν διεύρυνση των προθεσμιών που τους είχα τεθεί για την κατάθεση επίσημων προσφορών εξαγοράς στους μετόχους, εν αναμονή της σημερινής απόφασης του δικαστηρίου. Οι αρμόδιες αρχές της Ολλανδίας έδωσαν προθεσμία έως τις 23 Ιουλίου και στις δύο των περιπτώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα