BMW, Fiat: Πρώτες στην αύξηση πώλησης ευρωπαϊκών αυτοκινήτων

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 13:16

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ αύξηση των πωλήσεων ευρωπαϊκών αυτοκινήτων σε πέντε μήνες - αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης στην ανατολική Ευρώπη, που εξισορρόπησε τη μείωση στη δυτική - οδήγησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Fiat SpA και Bayerische Motoren Werke AG (BMW).

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο αυξήθηκαν 0,7%, φθάνοντας στο 1,54 εκατ. οχήματα από 1,53 εκατ. πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της European Automobile Manufacturers Association. Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,2%, φθάνοντας στα 8,51 εκατ. οχήματα.

Η BMW, η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο και η Fiat ευνοούνται από τα νέα μοντέλα, όπως το βελτιωμένο Mini της BMW και το Bravo της Fiat. Η ζήτηση για αυτοκίνητα αυξάνεται στην ανατολική Ευρώπη, καθώς αναπτύσσεται η οικονομία της, ενώ στη δυτική Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία – τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της ηπείρου – οι καταναλωτές μείωσαν τις αγορές τους εξ αιτίας της αύξησης του φόρου πωλήσεων.

Οι πωλήσεις της Fiat, αυξήθηκαν 9,9% φθάνοντας στα 119.130 οχήματα και της BMW κατά 6,9% φθάνοντας τα 83.594 οχήματα. Οι πωλήσεις στην ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν 21%, ενώ οι αντίστοιχες στη δυτική μειώθηκαν κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα