ΜΙG: Προς απόκτηση του 30% της Vivartia αντί 400 εκατ. €

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007 13:21
UPD:15:05

Η Marfin Investment Group (MIG) πρόκειται να ανακοινώσει ότι θα προβεί στην απόκτηση ποσοστού περίπου 30% στο μετοχικό κεφάλαιο της Vivartia έναντι τιμήματος πάνω από 400 εκατ. ευρώ, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

«Η Marfin Investment Group θα προσφέρει πάνω από 400 εκατ. ευρώ για την αγορά ποσοστού 30%», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο στέλεχος της MIG υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», ο πρόεδρος της Vivartia Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα μετοχολόγια του Χ.Α. εμφανίζεται να κατέχει το 26,81% της εταιρείας, θα διατηρήσει ένα μικρό ποσοστό, ενώ σε πώληση μετοχών θα προβεί και ο διευθύνων σύμβουλος, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος επίσης θα διατηρήσει μικρό ποσοστό.

Με την κίνηση αυτή ο όμιλος Vivartia επιδιώκει να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή του δύναμη, προκειμένου να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην παρούσα φάση δεν αλλάζει το management.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Χ.Α. αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο εταιρειών επικαλούμενος επικείμενες σημαντικές ανακοινώσεις http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/13/1357397.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα