Philips: Στα ύψη τα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2007 08:44

ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών στον κόσμο, μετά την πώληση μετοχών της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. για να εξέλθει της βιομηχανίας των τσιπ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,57 δισ. ευρώ (2,16 δισ. δολ.) ή 1,41 ευρώ ανά μετοχή, από 301 εκατ. ευρώ ή 25 σεντς πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Philips στο Web site της. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν 4,4%, φθάνοντας στα 6,1 δισ. ευρώ.

Η Philips, με επικεφαλής τον Gerard Kleisterlee, πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του σκέλους των ημιαγωγών και το μερίδιό της στην Τaiwan Semiconductor για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τα ιατρικά μηχανήματα και τους λαμπτήρες. Η εταιρεία που εδρεύει στο Αμστερνταμ, έχει πει ότι θα διαθέσει πλέον των 20 δισ. ευρώ για εξαγορές, μερίσματα και αγορά ιδίων μετοχών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου. Οι μετοχές της Philips έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 13%, ανάλογη του δείκτη του Χρηματιστηρίου του Αμστερνταμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα